Parcival's Men

29 & 30 maart 2025 | 3 & 4 mei 2025

"Heart to heart
Brother to brother"

-
Hilbrand Westra

Manloosheid

"Beelden van ongebreidelde seks, druks en rock 'n roll zie ik in hun ogen verschijnen. Ze beginnen er iets van te begrijpen als ik ze uitleg wat het wèl is."

Wat het is om man te zijn wordt je niet op school geleerd. En vaak ook thuis niet, doordat veel vaders of vaderfiguren in de dagelijkse opvoeding ontbreken of hun rol niet weten op te pakken. Zij hebben het meestal ook niet geleerd… Voor veel mannen is het proces van je plek in de maatschappij vinden en innemen er een van vallen en opstaan. Sommige van hen slagen erin en anderen gedragen zich op hoge leeftijd nog steeds als een jongen, en dat staat los van intelligentie, sociale of maatschappelijke status.


Voor mannen die willen leren wat dat man-zijn inhoudt kan een mannenweekend (of -groep)
een nuttige omgeving zijn. In die omgeving ben je met ervaringsdeskundigen: alle aanwezigen zijn man en hebben in grote lijnen dezelfde vragen.

De thema’s die aan de orde komen kunnen over alle aspecten van het leven gaan. Ze raken jouw leven, dat van je voorouders (ook dat van je eigen vader) en van je nageslacht (ook dat van je zoon). Door deel te nemen onderga je een bewustwordingsproces en stel je je open om te leren. Je komt in contact met een essentiële energie die meestal slechts in beperkte mate en/of vervormde vorm bij de mensen om je heen aanwezig is. Het maakt dat je beter mens kunt zijn, en beter je plek kunt innemen.

Mijn eerste ervaring met een mannengroep heb ik opgedaan bij Ton van der Kroon, in mijn beleving de nestor van het mannenwerk in Nederland. Ik verwachtte mannen van het type Aragorn of Koning Arthur te ontmoeten, maar iedereen was zo’n beetje zoals ikzelf. En ook de begeleiding leek me erg doorsnee, zonder een stoer mannen uiterlijk. We spraken in die dagen veel en deden nog veel meer. In de loop van die driedaagse merkte ik dat ik me steeds meer op mijn gemak begon te voelen. Ik voelde hoe zacht en warm de energie van mannen is, hoe zorgzaam ook. Broederlijk. De kracht en levenslust waren er, de creativiteit, maar ook het luisteren en begrijpen. Ook de twijfel als het over alledaagse intermenselijke problemen ging. Ik ontdekte hoe we allemaal een lichte gêne hadden bij het eerlijk bespreken van seksualiteit. Het heeft me geleerd mezelf ook als man te zien, niet alleen als mens. Later, bij een groep die Dirk Ghekiere leidde, ben ik onder andere met mijn trots in aanraking gekomen, en ontdekte ik hoe ik me groter maakte om mijn plek in te nemen. De reactie van de anderen was duidelijk: blaaskaak! Precies het omgekeerde van wat ik bedoelde… En zo heb ik elke keer dat ik met mannen werk veel over mezelf als man geleerd. Een ervaring die ik niet zou willen missen.

Emile Weesie

De Ervaring

De ervaring is in geen prijs uit te drukken, maar ook hier geldt de regel, wat je met de juiste intensiteit erin stopt, komt er dubbel en dwars weer uit. Maar hiervoor heb je wel moed, uithoudingsvermogen en (zelf)vertrouwen nodig. 

Met andere woorden:
Ga je het aan, of blijf je staan ...?

Data

Parcival's Men 2024 zit vol. Hieronder volgen de data voor 2025.

Het volgende vierdaagse mannenweekend, voor mannen van 27+ jaar, staat gepland op:

zaterdag 29 & zondag 30 maart 2025
zaterdag 3 & zondag 4 mei 2025

De weekenden starten op zaterdag om 09.00 en eindigen zondag rond 17.00.

De inschrijving sluit bij een maximum van 25 deelnemers. 

Locatie

Woudschoten in Zeist.

Kosten

De kosten bestaan uit:

- Algemene deelnamekosten voor alle vier de dagen
- Locatie
- Ontbijt, lunch en diner (diner alleen op zaterdag)
- Overnachting van zaterdag op zondag
- Een team van geschoolde en ervaren trainers
- Achteraf, een sessie 1-op-1 coaching met hoofdtrainer Hilbrand Westra

Deelnamekosten voor 2025 bedragen €1.895,- inclusief BTW. 

bij de Poort

Bij de poort laat je de wereld achter je die je kent. Je gaat een andere wereld binnen voor twee keer twee dagen. Je irritatie-en allergiegrenzen zullen op de proef worden gesteld. We gaan kijken waar je de neiging hebt om te lijden of te leiden en waar je geduld of ongeduld zult laten zien. Succesvol teamwork valt of staat met Together Everyone Achieves More. Maar welke positie neem jij in en welke rol speel jij op momenten van onverwachte gebeurtenissen? Dit en meer ondervind je tijdens Parcival's Men. 

Aansprakelijkheid

In verband met 'high risk-high output'  momenten tijdens de training, vragen we van deelnemers dat ze zich bewust zijn van deelname aan een training dat een hoog emotionele transformatie tot gevolg kan hebben. Tevens zitten er uitdagende fysieke onderdelen bij. Niemand is verplicht hieraan mee te doen en deelname is voor eigen risico van de deelnemers. De organisatie draagt geen verantwoordelijkheid voor blessures of anderszins.

Niet zonder risico

Het parcours van PARCIVALSMEN is niet zonder risico. We vragen jouw volle inzet, je grenzen te verleggen, te communiceren over moeilijke onderwerpen, je horizon te verbreden, maar vooral je broeders te ondersteunen als die uitvallen en als het moet, ze veilig en wel weer thuis te brengen. Of je te laten (onder)steunen als daar de noodzaak toe is. Quid pro quo, voor wat, hoort wat.

PM CREDO

He who knows his soul and understands his heart, will have the courage to defend his honor and those of his brethren.

Heart to Heart, Brother to Brother

Hilbrand Westra

hoofdtrainer

Hilbrand heeft als leidinggevende een indrukwekkende trackrecord in het internationaal bedrijfsleven, maar is vooral een begenadigd trainer en  executive coach & counselor.

Zijn rijke ervaring op het gebied van analytische psychologie, systemisch (trauma) werk en de liefde voor oosterse-en westerse (existentiële) filosofie, maakt van hem een bijzonder opleider. Hij eigenaar van, en hoofdopleider aan, de School voor Systemisch Bewustzijn.

Hilbrand volgde zelf een aantal (militaire) mantrainingen in Europa. Als veteraan weet hij uit ervaring hoe complex het kan zijn om in een oorlogsgebied gezond te blijven functioneren.
Zijn werk gaat vooral over de dingen waar het volgens hem over moet gaan; eigenaarschap, verantwoordelijkheid, moed, doorzettingsvermogen, emotionele gezondheid, compassie en broederschap. Een combinatie van eigenschappen die veel mannen missen. Daarom heeft hij ook zijn zinnen gezet om mannen inzicht te geven in hun ware kracht en de (h)erkenning van de zoektocht naar liefde.

Alle PM (Co)Trainers zijn door hem opgeleid.

Co-trainers

Guus van Acker

Jeroen Duijster

Thijs Copini

Jesper van der Putte

body mind soul

We werken volgens het principe: "Een gezonde geest en ziel in een gezond lichaam verzet wonderen." Ofwel het klassieke, lichaam, geest en ziel principe. Dit betekent dat er buitenactiviteiten op het programma staan. Ook als het stormt trekken we erop uit om deze te trotseren en ervan te leren. Bij mooi weer wordt het fysieke programma alleen maar verzwaard. Met andere woorden: niets nieuws onder de zon.

INSTRUCTIE

Je moet eerst leren opdrachten op te volgen voordat je kunt leiden. Dat betekent dat je op basis van respect leert te luisteren wat je leraren je instrueren. Slecht luisteren levert gewonden op. Zowel fysiek als in geest en hart. We hanteren de Japanse Shuhari methode van leren. Meester, Gezel, Leerling.

OEFENEN

Een man die zich niet weet te verdedigen, laat het erop aankomen dat een andere man het voor hem moet opnemen. Of nog erger, een vrouw. Onze trainingen nemen de proef op de som en laat deelnemers ervaren wat het is om in knellende situaties te komen en om te voelen hoe het is om het gevecht aan te gaan.

UITVOEREN

Er is ook ruimte om onder streng toeziend oog van instructeurs een 'full contact' ervaring op te doen in een echt gevecht op punten. Maar eerst wordt er stevig geoefend op technieken en methoden. De instructeurs hebben zelf een ruime achtergrond in Martial Arts en zelfverdediging.

EXCALIBUR

"Behold! The Sword of Power! Excalibur! Forged when the world was young, and bird and beast and flower were one with man, and death was but a dream!"