Parcival's Urban Men

vanaf april 2023

"To be forever looking beyond is to remain blind to what is here."
Alan Watts

(Over)leven in de ratrace

Terug naar je eigen natuur in de stad

Met het rijzen van de zon bereid de man zich voor om zijn dagelijkse offer te brengen en zich te begeven in een wereld vol haken en ogen. De afvalrace van het stadse leven is voor velen een beproeving. Voor de man die uit verbinding is geraakt met de/zijn natuur kan het leven ondragelijk worden. Hij weet niet meer waarvoor hij het doet of waar hij het vandaan moet halen, gaat over zijn grens en verlaat zichzelf en voegt zich bij het land der schimmen.

Vaak is het zo dat pas als wij de koers van het leven hebben vastgesteld dat we beginnen te bevragen waar het leven toe dient en wat wij in het leven doen. Terwijl we misschien wel grote stappen hebben gezet in de maatschappij, is onze innerlijke leefwereld onbekend terrein.

Als we er dan achter komen dat de beelden die wij over onszelf voor lief hebben genomen niet kloppen, en een glimp opvangen in wat er zich werkelijk afspeelt in onze innerlijke leefwereld, staan wij voor de keuze onze ogen ervoor te sluiten of de duisternis te betreden.

Bij Urban Men dalen we af in de duisternis en al tastend komen we erachter dat we kunnen staan, daar waar we dachten dat er geen grond was om te staan.

Want wat wij als mannen het meest nodig hebben in het leven is alleen te vinden waar wij niet durven te gaan. In de woorden van Joseph Campbell: “De grot waar je bang voor bent naar binnen te gaan, bevat de schat die je zoekt”.

Doe mee aan het Urban Men traject en herinner waar wij stadse mannen vandaan komen, dat we afstammen van koningen, dat we hier niet alleen gekomen zijn en dat we niet alleen verder hoeven.

In ons huist alles wat ons is voorgegaan en alles wat we nodig hebben om het leven te nemen zoals het is en het volledig aan te gaan.

Het programma van Parcival's Urban Men is vormgegeven vanuit zowel het systemisch als Jungiaans perspectief. Waar het systemisch werk ons de inzichten biedt om te werken met de dynamieken binnen onze familie, dienen de Jungiaanse archetypen om het diepere innerlijke landschap van de man in kaart te brengen.

Beide zijn complementair aan elkaar doordat het schaduwwerk mogelijk word op verschillende lagen van het onbewuste; het persoonlijke, familiale en collectieve.

De rode draad van het Parcival's Urban Men traject is een ‘challenge’ van 21 dagen. Onderzoek wijst uit dat dit de periode is waarin nieuw gedrag gewoonte kan worden. De drie weken van deze challenge omvat dagelijkse opdrachten en drie bijeenkomsten op locatie.

Bij Parcival's Urban Men duiken we de diepte in en stellen tegelijkertijd doelen in het hier en nu, vanuit de verbinding met een groep mannen, ondersteund door ervaren coaches.  

Data

De volgende training staat gepland op:

19 april, 26 april en 6 mei 2023

De avonden van 19 en 26 april starten om 18.30 en eindigen om 22.00
De dag op 6 mei start om 10.00 en eindigt om 17.00
De inschrijving sluit bij een maximum van 10 deelnemers.

Locatie

Amsterdam.

Kosten

De kosten bestaan ui: 

- Algemene deelnamekosten voor alle 3 de data. 
- Locatie
- Catering? 
- Een team van geschoolde en ervaren trainers
- Achteraf/Vooraf 1 live sessie met wie? 

Deelnamekosten bedragen €649,- inclusief BTW 

We zullen, onder andere, gebruik maken van:

- Systemisch werk, opstellingen en ritualistiek
- Toepasbare theorie
- 21-daagse challenge (dagelijkse opdrachten)
- 1 live call 

bij de Poort

Bij de poort laat je de wereld achter je die je kent. Je gaat een andere wereld binnen voor de duur van de training. Je irritatie-en allergiegrenzen zullen op de proef worden gesteld. We gaan kijken waar je de neiging hebt om te lijden of te leiden en waar je geduld of ongeduld zult laten zien. Succesvol teamwork valt of staat met Together Everyone Achieves More. Maar welke positie neem jij in en welke rol speel jij op momenten van onverwachte gebeurtenissen? Dit en meer ondervind je tijdens Parcival's Urban Men. 

Aansprakelijkheid

In verband met 'high risk-high output'  momenten tijdens de training, vragen we van deelnemers dat ze zich bewust zijn van deelname aan een training dat een hoog emotionele transformatie tot gevolg kan hebben. Tevens zitten er uitdagende fysieke onderdelen bij. Niemand is verplicht hieraan mee te doen en deelname is voor eigen risico van de deelnemers. De organisatie draagt geen verantwoordelijkheid voor blessures of anderszins.

Trainers

Elias Simonse

De diepgang die er bereikt kan worden in het mannenwerk heeft Elias het doen omarmen. Hij kwam door het systemisch werk in het mannenwerk terecht en volgde vervolgens trainingen bij verschillende aanbieders in het land. 

Elias kent de moed die het kost om kwetsbaar te zijn in een groep mannen. Het vraagt van jezelf met die kwetsbaarheid alleen te gaan staan en te blijven staan. Maar als je deze stap durft te zetten, ervaar je dat je er niet alleen voor staat. Daar zit voor Elias de kracht en de diepgang van het mannenwerk. Vaak komt er dan energie vrij waarmee je het leven weer omarmt en het vermogen dit te doen. 

Er is een hoop aan de gang rondom man-zijn en masculiniteit. In zijn leven heeft Elias ervaren dat de man in zijn volle kracht vaak niet gewenst is. Waar Elias voor staat in het mannenwerk is de verzoening met alle innerlijke delen, juist die delen die in de samenleving vaak worden afgewezen. 

Andere interesses van Elias binnen het mannenwerk zijn onderwerpen rondom migratie, verplaatsing, bi-culturaliteit en het vaak aanverwante collectief trauma. Naast de vele omzwervingen die hij maakte in zijn eigen leven draagt hij ook Surinaamse wortels in zich en kent daarom de effecten van deze thema’s op het man-zijn door en door. 

Thijs Copini 

"Doe ik het goede en doe ik het goed?" Dat zijn twee vragen waar Thijs zijn hele leven al mee bezig is. Op zich geen verkeerde vragen, maar soms verlammend. Want wanneer is iets goed? En wat is het goede dan? Onbewust was hij daarmee ook altijd nog op zoek naar goedkeuring van zijn vader. Je zult je verbazen hoeveel mannen tot ver in hun leven en carrière op zoek zijn naar deze liefde; het is een enorm grote oerkracht die erachter schuilgaat. 

Als man volwassen worden gaat voor Thijs om het naar binnen keren, en vinden wat ten diepste van waarde is voor jou. Los van je moeder, los van je vader, los van je vrienden. Dat is een mooi proces, maar het betekent ook jezelf flink onder de loep nemen, zitten met de pijn die dat soms geeft, loslaten wat niet meer relevant is en verbinden met wat nu van waarde is. In dat proces van zoeken heeft hij het als enorm waardevol ervaren om dit samen met een groep (jonge)mannen te doen. Je bent hier namelijk niet alleen in. Sterker nog; jouw diepste drijfveren vinden en hiervoor gaan staan is wat het leven volgens Thijs zin geeft. Samen met het team staat hij naast je om je in deze zoektocht bij te staan.